Comunicarea politică şi puterea informaţiei

Dacă iarna de afară a îngheţat până şi cele mai aprinse disensiuni, noi vă invităm la Casa Brătianu, din Strada Doamnei, numărul 9.
De ce? Să încălzim cu un ceai fierbinte o discuţie despre ştiinţa politică, concentrată în jurul noţiunilor de comunicare politică şi influenţa pe care o oferă informaţiile deţinute.

 Ştim cu toţii că trăim într-o lume în care nu doar ordinea mondială se schimbă constant, ci şi sistemul relaţional dintre state. Acest lucru se produce date fiind evoluţiile din contextul politicilor externe, sistemelor de apărare ale statelor şi din interiorul procedurilor de securitate internaţională. Aceste subiecte definitorii pentru politica actuală au constituit, anterior, obiectivul primei conferinţe SPIC România.

Aşadar, vă invităm să luaţi parte la un subiect interesant şi anume: comunicarea politică şi puterea pe care o oferă informaţia în contextul politic mondial de actualitate. O discuţie amplă, cu invitaţi de seamă, care îşi vor prezenta viziunile proprii într-un cadru ce îmbină perfect simţul academic şi confortul ideal.

Evenimentul de mâine propune o abordare inedită a conceptului de comunicare politică, precum şi impactul pe care îl deţine aportul de date şi informaţii. Desigur, aceste concepte vor fi discutate în contextul politicilor interne.

Comunicarea politică este un domeniu care a căpătat proporţii considerabile. Acest concept este axa în jurul căreia se roteşte cea mai mare parte a cooperării mondiale actuale şi, totodată, element indispensabil al acesteia. Printr-o paralelă, puterea informaţiei este o realitate din ce în ce mai frecvenţă şi nu doar o denumire generic-utopică. Este, practic, ceea ce diferenţiază un stat solid, bine proporţionat, de un stat sensibil şi instabil în context internaţional.

Desigur, o înţelegere reală şi completă a acestor fenomene, precum şi a detaliilor care le definesc per ansamblu, se va realiza în cadrul celei de-a doua Conferinţe SPIC România.

1482806_176180512589855_32466627_n (1)

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS
Categories: Blog