Studenții Universității din București vor bloca instituțional Universitatea, vor protesta și vor depune plângere penală împotriva Președintelui Senatului Universității din București. Toate acestea, ca urmare a multiplelor acțiuni ale lui Vlad Nistor care au adus numai prejudicii celor care studiază aici.

Din cauza managementului defectuos, Universitatea din București va ”baga mana”, din nou, în buzunarele studenților, prin marirea taxelor sau implementarea altora noi, așa cum a mai făcut și până acum. De aceea, miercuri, la ora 11, vor protesta în fața biroului lui Vlad Nistor.

În plus, reprezentanții studenților vor să fie luați în seamă și deciziile lor să conteze, așa cum ar fi normal și legal.  Aceștia doresc să fie considerați un partener egal de dialog, să nu mai fie ignorați atunci când se discută despre nevoile și necesitățile celor care învață aici.

De mai bine de un an, studenții sunt ironizați de către Președintele Senatului. În plus, aceștia sunt înlăturați de la procesul decizional la nivelul Universității, numiți ”preudo-reprezentanți” și le se închide ușa în nas atunci când cer explicații.

Miercuri, 27.11.2013, studenții au fost din nou puși la zid. Încercările repetate de a lua cuvântul s-au dovedit în zadar, deoarece Vlad Nistor a vorbit peste aceștia, i-a întrerupt și i-a jignit.  Acest lucru, însă, nu l-a oprit pe șeful Senatului Universității din București, care a consemnat votul cu 10 persoane în plus față de cele prezente, fără a exista un cvorum real. Din această cauză, studenții au părăsit sala, iar ședința a continuat, în ciuda lipsei de cvorum.

Printre deciziile luate fără participarea studenților se numără și regulamentul în baza căruia studenții ar trebui să își organizeze propriile alegeri, deși, conform legii, cadrele didactice nu se implică în procesele electorale ale studenților, iată că la nivelul UB, regulamentul,  în integralitatea lui, este stabilit de cadre didactice.

Pentru a reacționa față de acest comportament intolerabil studenții vor:

– face plângere penală împotriva Președintelui Senatului Universității din București, Vlad Nistor;

– ataca în contencios administrativ hotărârile Senatului UB din data de 27.11.2013;

– bloca instituțional Universitatea din București prin demisii și boicotări ale alegerilor studenților care să împiedice întrunirea Senatului Universității din București până la demisia Președintelui Senatului, Vlad Nistor;

– PROTESTA față de comportamentul infracțional al Președintelui Senatului UB, miercuri, la ora 11:00, în fața biroului acestuia din Facultatea de Drept a Universității din București, solicitându-i demisia pentru întregul său comportament ce contravine normelor legale în vigoare, dar și bunelor maniere,  prin care pătează imaginea celei mai prestigioase universități din România.

bun2

 

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS
Categories: Blog