Asociaţia Studenţilor la Ştiinţe Politice din Universitatea Bucureşti vă invită la Eurosfat: România și Europa în timp de criză
Consultări cetățenești despre starea Uniunii

Asociația Europuls și partenerii săi vor organiza în data de 15 martie 2013 la Palatul Parlamentului din București evenimentul Eurosfat – România și Europa pe timp de criză, Consultări cetățenești despre starea Uniunii.

Organizat pe durata unei zile, Eurosfat își propune să apropie societatea civilă, mediul politic şi cetăţenii români de Uniunea Europeană prin organizarea unui forum de discuţii in jurul poziționării României în Uniunea Europeană, atât în ceea ce privește politicile acesteia cât și perspectivelor de viitor ale construcţiei europene. Evenimentul este organizat de Asociația Europuls în parteneriat cu o alianță de organizații din România și din Europa printre care: Notre Europe-Institutul Jacques Delors (Franța), Citizens for Europe (Germania), Charles Leopold Foundation (Elveția), Fundaţia Friedrich Ebert, FDSC, Aspen Institute, CRPE, ANPCDEFP, Platforma Europeană pentru Dezvoltare, Euromonitor International. Eurosfat beneficiază de patronajul Președintiei Irlandeze a Consiliului UE și a Camerei Deputaților cât și de suportul Ambasadelor Marii Britanii și a Olandei în România. De asemenea, evenimentul este susținut de Comisia Europeană în cadrul Anului European al Cetățenilor 2013.

Evenimentul va consta în opt ateliere, organizate în două serii paralele de câte patru ateliere și două sesiuni plenare (un eveniment de deschidere și o dezbatere finală). Peste 500 de participanți vor asista la ateliere și sesiunile plenare si vor avea astfel oportunitatea de a interacționa cu invitații de marcă ai Eurosfat. Printre aceștia se numără Comisarul European pentru Agricultură, Dacian Cioloș, Membri ai Parlamentului European români și străini, demnitari din alte State Membre ale UE, Membri ai Parlamentului României, Miniștri și înalți funcționari din administrația românească, înalți funcționari ai Comisiei Europene, specialiști români și străini în afaceri europene.

Contribuția fiecărui atelier va fi transcrisă într-un document final, care va conține concluziile consultărilor Eurosfat. Acest document va fi transmis tuturor participanților pentru consultare și validare. La o lună după Eurosfat, Concluziile vor fi puse la dispoziția opiniei publice, transmise decidenților politici naţionali şi europeni și prezentate în cadrul unei conferinţe ce va fi organizată la Bruxelles, în cadrul Parlamentului European.

Eurosfat va fi organizat în fiecare an și se dorește a fi principala întâlnire anuală a cetăţenilor cu actorii interesați de subiecte europene din societatea civilă, sectorul public și privat. În contextul crizei în care se află proiectului european, Eurosfat va fi o platformă de dezbatere perenă care va permite transmiterea propunerilor specialiștilor și cetățenilor români către instituțiile naționale și europene.

Asociația Europuls este o organizație înființată de tineri profesioniști români ce are scopul de a promova procesul de integrare europeană în România. Europuls urmăreste să încurajeze dezbaterile publice pe teme europene, cât și nivelul de cunoaștere a valorilor europene de către români, prin articole și studii, precum și prin organizarea de dezbateri publice, ateliere de lucru și conferințe.

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS
Categories: ASSP-UB, Blog, Noutati